În anul 2015 aplicaţia cu numărul de referinţă 2015-1-FR01-KA219-014913-4, numită „ACTION !” a fost aprobată în cadrul programului Erasmus +, acţiunea KA2- parteneriate strategice în domeniul şcolar - proiecte desfăşurate doar între scoli.
Bugetul aprobat este de 25930 euro.
Coordonatorul proiectului este prof. Doroftei Elena Simona.
În acest proiect Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” are statut de partener. Coordonatorul proiectului este LPO MARCEL GIMOUD din Franţa. Ţările implicate sunt : Turcia, Franța, Spania, Polonia şi România.
Ce îşi propune proiectul ?
Proiectul îşi propune să creeze ca produse finale o galerie de filme de scurt metraj, două reviste, un site pe care să se afle filmele. Proiectul îşi doreşte să ajute elevii să dezvolte abilităţi transversale şi transferabile care să le încurajeze dezvoltarea abilităţilor extracurriculare ale acestora.
Acest proiect poate fi considerat un instrument eficient pentru a lupta împotriva părăsirii timpurii a şcolii.
Obiectivele proiectului :
1. Obiective pedagogice și obiective(inter) culturale
Stimularea gustul elevilor pentru a face film, de a învăța mai multe despre istoria filmului, de a cunoaşte tehnici cinematografice și a de a cunoaşte patrimoniul artistic din fiecare țară parteneră.
Încurajarea elevilor de a aprecia cinematografia nu numai ca o artă, dar și ca o formă culturală și socială a exprimării în Europa.
A afla mai multe despre cinematografia europeană, promovând astfel patrimoniul nostru cultural și identitatea europeană.
2. Obiectivele lingvistice
Dezvoltarea abilităților de scris, cât și de comunicare orală într-o limbă străină, la nivel B1 și B2 (CEFRL), prin activități de scriere și comunicare orală intensivă;
Promovarea învățării limbilor străine și contactul cu diversitatea lingvistică.
3. Obiective digitale
Utilizarea TIC prin intermediul diferitelor activități, în special în producția de filme de scurt metraj (scris, fotografiere,editare), precum și în crearea celor două reviste digitale.
4. Obiectivele de comunicare
Dezvoltarea unui dialog continuu între parteneri și îmbunătățirea competențelor de comunicare ale participanților la proiect, prin activități interactive și interdependente;
Încurajarea cooperării artistice, colaborarea și schimbul de idei între elevi și profesori.
5. Obiective sociale
Consolidarea înțelegerii, la elevi, a principiilor democrației prin implicarea acestora în mod egal în activitățile proiectului;
Aplicarea și promovarea valorilor de viață, de responsabilitate, toleranță și respect;
Dezvoltarea empatiei între tinerii europeni și cadre didactice europene prin cooperare reală;
Prevenirea eșecului școlar și a excluziunii folosind o abordare creativă;
Consolidarea coeziunii sociale, a cetățeniei active, a dialogului intercultural, a egalităţii sociale, dar și împlinirea personală, prin mobilitățile care vor fi efectuate.
6. Obiective practice
Implicarea elevilor în crearea propriilor filme de scurt metraj, transformând editarea, scrierea directă într-o joacă;
Dezvoltarea autonomiei și a muncii în echipă a studenților;
Stimularea abilităților de organizare și a spiritului de inițiativă prin planificarea și gestionarea de evenimente în legătură cu proiectul.
LICEUL TEORETIC "NICOLAE IORGA", BRĂILA va implica în proiect 60 de elevi și 10 profesori.
Romania este gazda finală, aici se va desfăşura un festival unde cele mai bune filme de scurt metraj realizate pe parcursul proiectului vor fi premiate şi vizionate.
MOBILITATE - POLONIA
INTALNIRE TRANSNATIONALA LODZ- POLONIA
Întâlnirea transnaţională a proiectului a avut loc la Lodz în Polonia în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie şi a avut ca obiectiv definitivarea, planificarea, cunoașterea partenerilor şi organizarea activităţilor proiectului. Profesorii participanți de la liceul brăilean au fost: Elena Simona Doroftei, coordonatorul proiectului, Elena Tudor, directorul liceului, Laura Cernica-Nistor și Maria Dumbravă. Profesorii au cunoscut elemente specifice cinematografiei poloneze şi reprezentanţi de valoare ai acesteia.
A fost stabilita tematica filmelor de scurt metraj pentru primul si al doilea an de proiect. Pentru anul I de proiect tematica este: “Europe through their eyes”, anul II de proiect tematica este: “XXI century issue”. Pe parcursul următorilor doi ani se vor implementa activităţile proiectului în toate şcolile implicate.
MOBILITATE - FRANŢA
În perioada 3-9 martie 2016 a avut loc mobilitatea echipelor din cadrul proiectului Erasmus+ „Action!” ce reprezentau România, Turcia, Spania şi Polonia în Aubenas, Franţa, la Liceul ,,Marcel Gimond’’. A fost a doua mobilitate a proiectului prima desfăşurându-se în Polonia, la Lodz. Profesorii şi elevii care au participat la mobilitatea din Franţa sunt: prof. Doroftei Elena Simona, coordonatorul proiectului, prof. Cernica Nistor Laura şi prof. Pastramă Tudoriţa, Cuciuc Andreea cl. a XI-a C, Pandrea Petru cl. a X-a D, Dumitraşcu Cătălina cl.a IX-aC, Frangu Cristian a IX-a C şi Necula Cristiana cl.a X-a A.
Activităţile propuse au fost în conformitate şi în strânsă corelaţie cu tema proiectului: filmul de scurt metraj. S-au realizat workshop-uri, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, şedinţe de lucru, mese rotunde. Cel mai interesant work shop pare să fi fost, după părerea tuturor, cel din data de 7 martie când, în colaborare cu ,,La Maison de l’Image”, elevii au realizat propriile scurt-metraje, după ce au fost, desigur, instruiţi în prealabil. Copiii au scris scenariile, au filmat scenele şi au editat scurt-metrajele. Un adevărat tur de forţă! Un alt workshop a fost „K Efect” unde elevii au învăţat tehnici de filmare.
Elevii au participat la festivalul de film English Screen unde au vizionat trei filme şi unde l-au întâlnit pe unul dintre directorii acestui festival. Acesta a prezentat ideea festivalului şi a oferit o selecţie de filme pentru proiectul „Action!”: Sufragete, Hector şi Burn, burn, burn. Experienţa acestei săptămâni a fost una inedită şi plină de valoare în realizarea scurt metrajelor din acest an cu tema „Europe trough their eyes”.
FILME REALIZATE DE ELEVI
https://www.youtube.com/watch?v=gaX-RFMgqvM
https://www.youtube.com/watch?v=VojCO9Yv_uc
MOBILITATE - SPANIA
În perioada 23-29 mai 2016, elevi şi profesori ai Liceului Teoretic « Nicolae Iorga » au participat, în cadrul proiectului internaţional Erasmus+ « Action ! », la o mobilitate în Fene, localitate situată în Nord-Vestul Spaniei. Ţările participante la acest proiect sunt : Franţa – în calitate de coordonator, Spania, Turcia, Polonia şi România. Scopul proiectului, care se derulează pe parcursul a doi ani scolari 2015-2016 si 2016-2017, este de a-i invăţa pe elevi să realizeze filme de scurt metraj. Temele propuse sunt : Europa prin ochii tinerilor – pentru anul I de proiect şi Problemele secolului XXI- pentru anul II de proiect.
În cadrul acestei mobilităţi, care a fost organizată de Liceul Ies de Fene, elevii şi profesorii au participat la primul festival de film de scurt metraj din cadrul proiectului, unde fiecare ţară participantă a propus spre nominalizare câte doua filme. Din cele cinci premii acordate, echipa Liceului Teoretic « Nicolae Iorga » a obţinut Premiul al II-lea cu filmul « Who am I? », realizat de elevul Caşu Andrei din clasa a XI-a B. S-a acordat şi un premiu special, cel al profesorilor, ales din filmele care nu au fost nominalizate în cadrul festivalului, acesta fiind obţinut de echipa din Polonia. Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc în ultima zi a mobilităţii la Teatrul Joffre din Ferrol. În urma vizionarii filmelor realizate de elevi, au avut loc workshopuri în care s-au discutat temele alese de elevi, mesajul transmis în filmele lor, coloana sonora aleasă, subtitrarea filmelor şi interpretarea rolurilor.
Elevii au participat la un workshop în care au învăţat şi au aplicat tehnicile de realizare a unui film horror, sub îndrumarea unor specialişti în domeniu. Cazati la familiile elevilor din Spania, ei au avut ocazia să cunoasca regiunea Galicia, să descopere patrimoniul cultural şi să vizioneze un film la CGAI din oraşul A Coruña, să guste din gastronomia locală şi să lege prietenii durabile. Pasiunea pentru film şi limba engleză a reunit elevii din cele cinci ţari timp de o săptămână într-o frumoasa experienţă culturală, artistică, lingvistică şi turististică pe tărmul oceanului Atlantic.
Profesorii participanţi la mobilitate au fost Doroftei Elena Simona – coordonatorul proiectului, Ion Elena Laura şi Stupariu Ionica. Elevii participanţi au fost : Caşu Andrei, Ţecu Bianca, Necula Cristiana, Negriloiu Cristina şi Sîmpetru Alexandra. În anul şcolar următor, Romania va fi ţara gazdă şi va încheia proiectul cu cel de-al doilea festival de film de scurt metraj.
MOBILITATE C3- AUBENAS, FRANTA
2-8 APRILIE 2017
În perioada 2- 8 aprilie 2017 a avut loc mobilitatea C3 în Aubenas- Franța, la care au participat cinci elevi de la Liceul Nicolae Iorga din Brăila: Balaban Veronica, Dumitrașcu Cătălina, Matei Gabriel, Mihalache Veronica și Staicu Andrei, însoțiți de 3 profesori: Doroftei Simona, Tudor Elena și Butoi Mirela. Fiecare zi a fost folosită într-un mod eficient pentru că au fost numeroase activități și sarcini de îndeplinit.
În prima zi, elevii și profesorii au participat la un Fesival de Film cu tema „Probleme ale secolului XX”. Astfel, au fost vizionate filmele propuse de fiecare țară participantă la proiect. În prima zi a rulat filmul francez „La loi du Marché”, filmul spaniol „El Desconocido” și filmul polonez „Suicide Room”, iar a doua zi filmul românesc „Closer to the Moon” de Nae Caranfil și filmul turcesc „Mustang”.Dupa vizionarea filmelor au urmat discutii despre acestea.
În zilele care au urmat, elevii participanți au avut de scris scenarii, apoi au filmat și au montat filme de scurt metraj, din genul thriller sau SF, cu tema Borders.
De asemenea, a fost vizionat un interviu cu regizorul Bart Mastronardi, cunoscut pentru filmele din genul horror, cum ar fi „Tales of Poe” și au avut loc și două întâlniri pe skype cu echipe de elevi din Polonia, Spania și Turcia.
Articol presă
www.probr.ro/galerie-foto-proiect-erasmus-la-liceul-teoretic-nicolae-iorga/
ÎNTÂLNIRE TRANSNAȚIONALĂ LODZ, POLONIA
6 FEBRUARIE- 10 FEBRUARIE 2017
Aceasta intalnire s-a datorat faptului ca mobilitatea C3 din Turcia a fost anulata si a fost necesara o intalnire transnationala care sa puna la punct elemente de implementare si management al proiectului. Anularea mobilitatii din Turcia s-a datorat faptului ca echipa franceza nu a primit permisiune de calatorie in Turcia de la prefectul de Ardeche. Acelasi lucru s-a intamplat si cu echipa poloneza.
A fost stabilit faptul ca pentru filmele din anul 2 de proiect trebuie realízate portofolii in care sa fie expuse intentiile cinematografice, efectele asteptate asupra publicului, de ce au ales muzica selectată si foarte important, legătura cu tema: Problemele secolului XXI.
Regulile stabilite pentru portofolii:
Script font: curier
Fontul primei pagini: Arial 12
Prima pagină: titlu / nume / regizor / țară - pentru fiecare film
Pentru festivalul din România, fiecare țară va aduce: 10 fotocopii ale scenariului pentru fiecare film.
După o discuție despre date, grupul a ajuns la un acord pentru evenimentul local care va fi sărbătorit de toți partenerii în același timp: prima săptămână din aprilie, intre 2 la 8 perioada in care sa fie realízate activitatile din mobilitatea C3. Astfel Romania va realiza activitatile in Franta si Spania in Polonia.
La festivalul de film se va propune un film pentru fiecare țară si cu tematica Problemele secolului al XXI-lea. S-a stabilit faptul ca fiecare film trebuie să fie descărcat cu subtitrare în limba engleză. S-a stabilit faptul ca trei vor fi vizionate luni și două marți.
Referitor la revista fiecare partener trebuie să facă articole despre cinema dintr-o tara, în ordine alfabetică: Franța <-Poland <- România <- Spania <-Turcia <- Franța, în ordinea inversă față de articolele din primul an al proiect. Tipurile de articole pentru revista digitală vor fi aceleași ca articolele din primul an.
S-a mai stabilit faptul ca după ce a urmărit cele cinci filme selectate luni și marți, elevii vor discuta despre filme, într-o sesiune comună de skype în după-amiaza zilei de marti.
A fost propusa tema Borders pentru urmatoarele zile de festival. Borders este subiectul unui film de scurt metraj care va fi realizat în ateliere: 10 cadre și 10 linii; A fost considerat mai ușor pentru elevi. Ei trebuie sa realizeze un film în diferite stiluri: comedie, drama, thriller, western, horror, science fiction, fantastic. Această activitate va avea loc miercuri si joi respectiv , 5 și 6 aprilie. Pentru ziua de vineri 7 aprilie în fiecare școală: elevii vor împărtăși experiențe, vor arăta filmele de scurt metraj din anul 1, vor invita alți studenți, părinți, vor vorbi despre proiect și experiențe, vor vorbi despre festivalul din Fene. A fost o modalitate de a promova proiectul, de a contribui la diseminarea acestuia. Toate țările pot fi conectate prin Skype. A fost stabilit faptul ca in Romania vor veni mai multi elevi francezi: 14. Va exista si o intalnire spaniola pentru elevii polonezi unde se va realiza un atelier de lucru despre filme cu drone, pe lângă alte activități programate pentru C3.
Filmele selectate de fiecare tara pentru a fi vizionate in cadrul evenimentului local sunt:
Polonia: Sala Samobojocow (cameră sinucidere). Regizor: Jan Komasa
Franța: La loi du marché (Măsura unui om). Regizor: Stepahnie Brize
Turcia: Mustang. Regizor: Deniz Gamze
România: Mai aproape de lună. Regizor: Nae Caranfil
Spania: El desconocido. Regizor: Dani de la Iglesia
Elevii vor trebui să afle ce legătură are fiecare film cu acest subiect, provocările din secolul 21.
6 FEBRUARIE- 10 FEBRUARIE 2017
Aceasta intalnire s-a datorat faptului ca mobilitatea C3 din Turcia a fost anulata si a fost necesara o intalnire transnationala care sa puna la punct elemente de implementare si management al proiectului. Anularea mobilitatii din Turcia s-a datorat faptului ca echipa franceza nu a primit permisiune de calatorie in Turcia de la prefectul de Ardeche. Acelasi lucru s-a intamplat si cu echipa poloneza.
A fost stabilit faptul ca pentru filmele din anul 2 de proiect trebuie realízate portofolii in care sa fie expuse intentiile cinematografice, efectele asteptate asupra publicului, de ce au ales muzica selectată si foarte important, legătura cu tema: Problemele secolului XXI.
Regulile stabilite pentru portofolii:
Script font: curier
Fontul primei pagini: Arial 12
Prima pagină: titlu / nume / regizor / țară - pentru fiecare film
Pentru festivalul din România, fiecare țară va aduce: 10 fotocopii ale scenariului pentru fiecare film.
După o discuție despre date, grupul a ajuns la un acord pentru evenimentul local care va fi sărbătorit de toți partenerii în același timp: prima săptămână din aprilie, intre 2 la 8 perioada in care sa fie realízate activitatile din mobilitatea C3. Astfel Romania va realiza activitatile in Franta si Spania in Polonia.
La festivalul de film se va propune un film pentru fiecare țară si cu tematica Problemele secolului al XXI-lea. S-a stabilit faptul ca fiecare film trebuie să fie descărcat cu subtitrare în limba engleză. S-a stabilit faptul ca trei vor fi vizionate luni și două marți.
Referitor la revista fiecare partener trebuie să facă articole despre cinema dintr-o tara, în ordine alfabetică: Franța <-Poland <- România <- Spania <-Turcia <- Franța, în ordinea inversă față de articolele din primul an al proiect. Tipurile de articole pentru revista digitală vor fi aceleași ca articolele din primul an.
S-a mai stabilit faptul ca după ce a urmărit cele cinci filme selectate luni și marți, elevii vor discuta despre filme, într-o sesiune comună de skype în după-amiaza zilei de marti.
A fost propusa tema Borders pentru urmatoarele zile de festival. Borders este subiectul unui film de scurt metraj care va fi realizat în ateliere: 10 cadre și 10 linii; A fost considerat mai ușor pentru elevi. Ei trebuie sa realizeze un film în diferite stiluri: comedie, drama, thriller, western, horror, science fiction, fantastic. Această activitate va avea loc miercuri si joi respectiv , 5 și 6 aprilie. Pentru ziua de vineri 7 aprilie în fiecare școală: elevii vor împărtăși experiențe, vor arăta filmele de scurt metraj din anul 1, vor invita alți studenți, părinți, vor vorbi despre proiect și experiențe, vor vorbi despre festivalul din Fene. A fost o modalitate de a promova proiectul, de a contribui la diseminarea acestuia. Toate țările pot fi conectate prin Skype. A fost stabilit faptul ca in Romania vor veni mai multi elevi francezi: 14. Va exista si o intalnire spaniola pentru elevii polonezi unde se va realiza un atelier de lucru despre filme cu drone, pe lângă alte activități programate pentru C3.
Filmele selectate de fiecare tara pentru a fi vizionate in cadrul evenimentului local sunt:
Polonia: Sala Samobojocow (cameră sinucidere). Regizor: Jan Komasa
Franța: La loi du marché (Măsura unui om). Regizor: Stepahnie Brize
Turcia: Mustang. Regizor: Deniz Gamze
România: Mai aproape de lună. Regizor: Nae Caranfil
Spania: El desconocido. Regizor: Dani de la Iglesia
Elevii vor trebui să afle ce legătură are fiecare film cu acest subiect, provocările din secolul 21.
ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI - 2016
Imagini de la castingul filmului "Unespected love", film realizat de Petru Pandrea si echipa sa.
- Primul an de proiect si-a propus sa realizeze si un festival de film gazduit in acest an de Spania. Tematica filmelor este " Europe through their eyes".
Imagini de la castingul filmului "Unespected love", film realizat de Petru Pandrea si echipa sa.
- Seminar special proiect Erasmus +, Action! , 19.04.2016
Continut. In data de 19.04.2016 in amfiteatrul Liceului Teoretic " Nicolae Iorga" a fost sustinut un seminar special de catre prof. Doroftei Elena Simona, coordonator proiect, in vederea promovării activitatilor proiectului Erasmus+, Action!
Au fost prezentate toate activitatile propuse pentru primul an, activitatile realizate si cele in curs de realizare. La seminar au participat colegi din echipa de proiect cat si elevi.
- Workshop '' How to make a short film'' in vederea diseminării activititatilor realizate in mobilitatea din Franta 26.03.2016
Filmul realizat cu aceasta ocazie il puteti urmari folosind acest link.
- Workshoop de promovare si de bilant an 1 de proiect
Activitate: In data de 21.06.2016 in amfiteatrul liceului a avut loc o activitate de promovare, dar in acelasi timp si debilant de an 1 proiect.
D-na Doroftei Simona a prezentat activitatile realizate in cadrul proiectului Action! in anul scolar 2015-2016.
Petru Pandrea a prezentat beneficiile si experienta avuta in mobilitatea din Franta, Bianca Tecu este cea care a prezentat experienta avuta in mobilitatea din Spania. Elevii au fost incurajati sa participe activ la acest proiect deoarece experienta interculturala a adus plus valoare colegilor implicati. La finalul prezentarilor a fost vizionat un film de scurt metraj romanesc ca exemplu de buna practica. Filmul vizionat se numeste "Love strung" si apartine unor studenti la Facultatea de Teatru si Film din Bucuresti. Nu pot sa nu mentionez numele fostei eleve Maraloiu Lucia care este cea prin intermediul careia am primit acest film.
- Imagini de la filmarile scurt metrajului: "The soul of the youth blooms in Europe"
- Imagini de la filmarea scurt-metrajului "Unespected love" realizat de Petru Pandrea si echipa sa.
- Imagini de la filmarea scurt-metrajului "Running", Echipa Cristiana Necula
SĂPTĂMÂNA FILMULUI EUROPEAN
- In cadrul saptamanii filmului european organizata in Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" au fost vizionate filme frantuzesti, spaniole, romanesti. A fost vizionat un film frantuzesc "Amelie" de catre clasa a X-a E alaturi de prof Stupariu Ionica in data de 4 aprilie.
- In data de 17 aprilie a fost vizionat un film românesc "A fost sau nu a fost" de catre clasa a 10-a A impreuna cu profesoarele Butoi Mirela si Moraru Emelina.
- Miercuri 20/04/2016, profesoara Maria Dumbravă cu elevii din clasa ei, IX D, au vizionat filmul "Ca stele pe Pământ ". Scopul activității a fost de a demonstra importanța filmului pentru educarea spiritului de toleranță și respect față de alții într -o lume a diversității .
- In data de 4 aprilie prof. Varga Vasilica si Radu Catalin au organizat o intalnire avand ca scop gestionarea emotiilor in situatia fimarilor in direct cu elevii clasei a X-a C .
REVISTA DIGITALĂ ACTION! an 1
Revista digitală a primului an de proiect conţine cinci articole despre: cinematografia spaniolă, cinematografia franceză, cinematografie în general şi cinematografia românească.
ACTION!
IMPRESII
- Andreea Cuciuc- impresii mobilitate Aubenas 3-9 martie 2016
- Pandrea Petru- impresii mobilitate Aubenas
- Tecu Bianca -impresii mobilitate Fene, Spania 23-29 mai 2016
Proiectul Erasmus +, Action! - exemplu de bună practică
În buletinul informativ al Agenţiei Naţionale, la secţiunea "Educaţie şcolară în Erasmus+", a fost publicat ca exemplu de bună practică proiectul Action!. (Paginile 36-39)
http://fliphtml5.com/rnmj/ufju
ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI - 2017
1. Proiectul Action! a participat la concursul " Made for Europe " cu patru produse finale:
- Au fost prezentate filmele : "Running", "Who am I ?", " Unexpected love", ”The soul of the youth blooms in Europe”.
- Filmul "Running" s-a calificat la faza nationala a concursului la Craiova.
- Celelelte filme au primit mentiuni.
2. Cu ocazia Zilei Francofoniei pe 20 martie 2017 la Prefectura Brăila a fost organizată o expoziție si o dezbatere despre experiența franceză din proiectele Erasmus+. Împreună cu cinci elevi am prezentat proiectul folosind o aplicație Prezi cât și discuții libere privind activitățile desfășurate în Franța.
3. În luna noiembrie a fost organizat workshopul "Cum să scriu un scenariu" în cadrul Clubului de film. În cadrul acestui workshop au fost discutate scenariile scrise de elevi pe tema "Problemele secolului XXI" și au fost citite scenarii ale unor filme de scurt metraj.
4. Workshop - club de film
- În luna februarie în cadrul Clubului de film a fost organizat un workshop care a avut ca scop prezentarea unor filme de scurt metraj ca exemple de bună practica.
- A fost vizionat filmul " Treizeci " realizat ca lucrare de dizertatie de studenți de la Facultatea de Film din București.
- Filmul ne-a fost pus la dispoziție de către o fosta elevă a liceului actualmente editor și membru în echipa de producție a unor filme la o cunoscută televiziune.
- S-au purtat discuții pe marginea filmului și despre tehnicile de filmare folosite.
MOBILITATE DE PREDARE-ÎNVĂȚARE
BRĂILA, ROMÂNIA
17 -23 MAI 2017
Activităti desfăsurate în prima zi:
În holul Liceului Teoretic "Nicolae Iorga" a avut loc festivitatea de deschidere.
În prima zi elevii şi profesorii au participat la lecţii demonstrative la diferite discipline consiliere emoţională, lb. engleză, matematică, chimie, lb. franceză şi istorie. După-amiază s-au organizat vizite culturale la muzeele brăilene.
În holul Liceului Teoretic "Nicolae Iorga" a avut loc festivitatea de deschidere.
În prima zi elevii şi profesorii au participat la lecţii demonstrative la diferite discipline consiliere emoţională, lb. engleză, matematică, chimie, lb. franceză şi istorie. După-amiază s-au organizat vizite culturale la muzeele brăilene.
Activităti desfăsurate în a doua zi:
În a doua zi de vizită, elevii îndrumaţi de profesori, au participat la un workshop cu tema “Compoziţie de imagine în filmele de scurt metraj” şi au realizat filme de scurt metraj. George Paraschiv, fost elev al liceului a fost cel care a realizat această activitate.
Profesorii străini au fost invitaţi la o întâlnire cu autorităţile locale reprezentate de către domnul viceprimar Jantea Alexandru şi doamna Neagu Florinela, responsabil cu proiecte europene. Domnul viceprimar le-a prezentat invitaţilor proiectele în derulare din comunitatea brăileană, arătându-şi preocuparea constantă pentru dezvoltarea acestora. În acelaşi timp, întâlnirea a fost un prilej pentru promovarea proiectului Erasmus+”Action!” la nivel local.
Profesorul turc, Sertan Aksakal, împreună cu elevii săi, au organizat o expoziţie de desene pe tema Problemele secolului XXI foarte apreciată de cei prezenţi.
În a doua zi de vizită, elevii îndrumaţi de profesori, au participat la un workshop cu tema “Compoziţie de imagine în filmele de scurt metraj” şi au realizat filme de scurt metraj. George Paraschiv, fost elev al liceului a fost cel care a realizat această activitate.
Profesorii străini au fost invitaţi la o întâlnire cu autorităţile locale reprezentate de către domnul viceprimar Jantea Alexandru şi doamna Neagu Florinela, responsabil cu proiecte europene. Domnul viceprimar le-a prezentat invitaţilor proiectele în derulare din comunitatea brăileană, arătându-şi preocuparea constantă pentru dezvoltarea acestora. În acelaşi timp, întâlnirea a fost un prilej pentru promovarea proiectului Erasmus+”Action!” la nivel local.
Profesorul turc, Sertan Aksakal, împreună cu elevii săi, au organizat o expoziţie de desene pe tema Problemele secolului XXI foarte apreciată de cei prezenţi.
Activităti desfăsurate în a treia zi:
Selecția filmelor din anul 2 de proiect
Sâmbătă a avut loc vizionarea filmelor participante la competiţie, urmată de analiza portofoliilor realizate pentru fiecare film şi apoi de votul care a decis câştigătorii festivalului. Activitatea s-a desfăşurat în Sala Studio a Teatrului ”Maria Filotti”. Profesorii au analizat filmele acestui an in amfiteatrul liceului si au votat premiul profesorilor.
Selecția filmelor din anul 2 de proiect
Sâmbătă a avut loc vizionarea filmelor participante la competiţie, urmată de analiza portofoliilor realizate pentru fiecare film şi apoi de votul care a decis câştigătorii festivalului. Activitatea s-a desfăşurat în Sala Studio a Teatrului ”Maria Filotti”. Profesorii au analizat filmele acestui an in amfiteatrul liceului si au votat premiul profesorilor.
Activităti desfăsurate în a patra zi:
Workshop compoziție de imagine în natură. O problema a secolului XXI - Poluarea mediului.
Duminică elevii au realizat un documentar în natură ca aplicație a workshop-ului de vineri. Documentarul a fost filmat în Delta Dunării.
Workshop compoziție de imagine în natură. O problema a secolului XXI - Poluarea mediului.
Duminică elevii au realizat un documentar în natură ca aplicație a workshop-ului de vineri. Documentarul a fost filmat în Delta Dunării.
Concluzii workshop-uri și gala filmului din anul II de proiect
Luni dimineaţa la Teatrul Maria Filotti s-a urmărit un film despre Istoria holografică- Brăila multietnică, iar apoi la Muzeul Brăilei”Carol I” au fost urmărite filmele realizate de elevi şi s-au purtat discuţii despre tehnicile de filmare şi modul de realizare al acestora.
Momentul cel mai aşteptat l-a reprezentat Gala Festivalului de Film care s-a desfăşurat luni, 22 mai 2017, ora 16:00, la Teatrul“Maria Filotti”. Aici au fost premiate filmele de scurt metraj realizate de elevi în acest an.
Premiile obţinute au fost: ”THE WRITER”- FRANCE, GRANAT award, ”IN THE DARKNESS”- POLAND, SAFIR award, ”NO(REAL)”- SPAIN SMARALD award ”THE HOOLIGANS”- TURKEY RUBIN award, ”RAMONA” -ROMÂNIA DIAMANT award.
A existat şi o secţiune unde profesorii au votat filmul preferat. Filmul câştigător a fost: LIPSOPATH-Franţa.
Luni dimineaţa la Teatrul Maria Filotti s-a urmărit un film despre Istoria holografică- Brăila multietnică, iar apoi la Muzeul Brăilei”Carol I” au fost urmărite filmele realizate de elevi şi s-au purtat discuţii despre tehnicile de filmare şi modul de realizare al acestora.
Momentul cel mai aşteptat l-a reprezentat Gala Festivalului de Film care s-a desfăşurat luni, 22 mai 2017, ora 16:00, la Teatrul“Maria Filotti”. Aici au fost premiate filmele de scurt metraj realizate de elevi în acest an.
Premiile obţinute au fost: ”THE WRITER”- FRANCE, GRANAT award, ”IN THE DARKNESS”- POLAND, SAFIR award, ”NO(REAL)”- SPAIN SMARALD award ”THE HOOLIGANS”- TURKEY RUBIN award, ”RAMONA” -ROMÂNIA DIAMANT award.
A existat şi o secţiune unde profesorii au votat filmul preferat. Filmul câştigător a fost: LIPSOPATH-Franţa.
Program Erasmus+ Parteneriate Strategice
CONFERINȚA FINALĂ
PROIECT ERASMUS+, ACTION!
PROIECT NR. 2015-1-FR01-KA219-014913-4
2015-2017
ROMÂNIA, BRĂILA, 31 AUGUST 2017
CONFERINȚA FINALĂ
PROIECT ERASMUS+, ACTION!
PROIECT NR. 2015-1-FR01-KA219-014913-4
2015-2017
ROMÂNIA, BRĂILA, 31 AUGUST 2017
AGENDĂ EVENIMENT
10-10:15 Sosire invitați
10:15-10:40 Prezentare proiect
-Discurs de bun venit director adjunct Ion Laura
- prezentarea echipei proiectului
- prezentarea generală a proiectului- Doroftei Elena Simona- coordonator proiect
10:40-10:50
Prezentare parteneri locali:
I.S.J. Brăila, Primaria Brăila, Teatrul Dramatic ” Maria Filotti”,
Muzeul de Istorie ”Carol I”, Biblioteca Județeană ” Panait Istrati” Brăila.
10:50- 11:10
Prezentarea site-ului proiectului
Prezentarea activităților proiectului
Prof. Doroftei Simona-coordonator proiect
11:10-11:50
Cum e să fii implicat în proiecte Erasmus+?
Exemple de bune practici-profesori
Prof. Butoi Mirela
Prof. Pastramă Tudorița
Prof. Stupariu Ionica
Prof. Dumbravă Maria
Exemple de bune practici – elevi
Pandrea Petru
Țecu Bianca
Negriloiu Cristina
Matei Gabriel
Experiența Erasmus+ din perspectiva parinților
11:50-12:10
Prezentare produse finale
Prezentare filme de scurt metraj
Prezentare revistă digitală
12:10-12:20
Prezentarea spațiului Erasmus+ din liceu
12:20-12:50
Discuții
10-10:15 Sosire invitați
10:15-10:40 Prezentare proiect
-Discurs de bun venit director adjunct Ion Laura
- prezentarea echipei proiectului
- prezentarea generală a proiectului- Doroftei Elena Simona- coordonator proiect
10:40-10:50
Prezentare parteneri locali:
I.S.J. Brăila, Primaria Brăila, Teatrul Dramatic ” Maria Filotti”,
Muzeul de Istorie ”Carol I”, Biblioteca Județeană ” Panait Istrati” Brăila.
10:50- 11:10
Prezentarea site-ului proiectului
Prezentarea activităților proiectului
Prof. Doroftei Simona-coordonator proiect
11:10-11:50
Cum e să fii implicat în proiecte Erasmus+?
Exemple de bune practici-profesori
Prof. Butoi Mirela
Prof. Pastramă Tudorița
Prof. Stupariu Ionica
Prof. Dumbravă Maria
Exemple de bune practici – elevi
Pandrea Petru
Țecu Bianca
Negriloiu Cristina
Matei Gabriel
Experiența Erasmus+ din perspectiva parinților
11:50-12:10
Prezentare produse finale
Prezentare filme de scurt metraj
Prezentare revistă digitală
12:10-12:20
Prezentarea spațiului Erasmus+ din liceu
12:20-12:50
Discuții
Articol din presă